Øjeblikkelig våbenhvile og langsigtede politiske løsninger i Gaza

Vedtagelse fra Fagligt Landsudvalg, d. 17. november 2023.

Enhedslistens faglige landsudvalg ser med skræk på det angreb Israel i disse uger og måneder har rettet mod Palæstina, særligt Gaza. Et angreb som ikke kan retfærdiggøres med henvisning til terrorangrebet 7. oktober. Alle civile liv tæller!

I denne tid ser vi en voksende bevægelse, som kræver øjeblikkelig våbenhvile og langsigtede politiske løsninger.

Vi opfordrer alle gode faglige kammerater til at støtte op om denne bevægelse, og sprede budskabet i faglige kredse.

Nedenfor deler vi en opfordring fra en lang række af Palæstinensiske fagforeninger, som opfordrer udenlandske kollegaer til at nægte at deltage i at bevæbne den israelske hær yderligere.
Faglige kammerater i USA og Canada har nedlagt arbejdet på våbenfabrikker, I Italien og Australien har havnearbejdere nægtet at losse skibe med våben, og i en stribe andre lande har der været blokader af våbenfabrikker, eller støtteudtalelser fra fagforeninger.

Også herhjemme har kammerater i Aarhus og København af et par omgange blokeret adgangen til Terma. 

Vi opfordrer yderligere faglige kammerater, uanset brancher, til at deltage i solidaritetsbevægelserne, og internt i fagbevægelsen foreslå støtteudtalelser og forslag om at stoppe pensionskassers investeringer i Israel, eller køb af Israelske produkter.

Oversat og opdateret fra Engelsk: 

OPFORDRING TIL HANDLING

Israel har krævet, at 1,1 millioner palæstinensere evakuerer den nordlige halvdel af Gaza, mens de udsættes for konstant bombardement. Dette hensynsløse træk er en del af Israels plan, der bliver urokkeligt støttet af USA og flertallet af europæiske stater, om at udføre hidtil usete og afskyelige massakrer mod 2,3 millioner palæstinensere i Gaza. 

Siden den 14.oktober har Israel vilkårligt og intensivt bombarderet Gaza, samtidig med at de forhindrer at brændstof, el, vand, mad og medicinsk udstyr når frem til befolkningen i tilstrækkelige mængder. Israel har dræbt mere end 11.000 palæstinensere – inklusive tusinder af børn – og har jævnet hele kvarterer med jorden, udslettet hele familier og såret mere end 20.000 mennesker. Nogle folkeretseksperter er begyndt at advare om Israels folkedrab.

Andre steder har Israels højreekstremistiske regering uddelt mere end 10.000 rifler til ekstremistiske bosættere i ’48 Palæstina og den besatte Vestbred for at lette deres eskalerende angreb og pogromer mod palæstinensere. Israels handlinger, massakrer og retorik peger på dets hensigt om at implementere sin længe lovede anden Nakba, at udvise så mange palæstinensere som muligt og skabe et ‘Nyt Mellemøsten’, hvor palæstinensere lever i evig underkastelse.

De vestlige staters svar har været næsten ​​fuldstændig og total støtte til staten Israel, uden engang et flyvsk nik til international lov. Dette har forstærket Israels straffrihed og givet det carte blanche til at udføre sin folkemorderiske krig. Ud over diplomatisk støtte forsyner vestlige stater Israel med militær udrustning og tillader driften af ​​israelske våbenselskaber inden for deres grænser.

Mens Israel eskalerer sin militære kampagne, opfordrer palæstinensiske fagforeninger vores søsterorganisationer internationalt og alle samvittighedsfulde mennesker til at stoppe alle former for medvirken til Israels forbrydelser – mest presserende at standse våbenhandelen med Israel, såvel som al finansiering og militær forskning. 

Tiden til handling er nu – palæstinensiske liv står på spil.

Det ligner et folkedrab, og det kan kun forhindres ved hælp af global solidaritet, der kan bræmse den israelske krigsmaskine. Vi har brug for, at I tager øjeblikkelige foranstaltninger – uanset hvor i verden I er – for at forhindre bevæbningen af ​​den israelske stat og de virksomheder, der er involveret i blokadens infrastruktur. Vi henter inspiration fra tidligere mobiliseringer fra fagforeninger i Italien, Sydafrika og USA og lignende internationale mobiliseringer mod den italienske invasion af Etiopien i 1930’erne, det fascistiske diktatur i Chile i 1970’erne og andre steder, hvor global solidaritet begrænsede omfanget af den koloniale brutalitet.

Vi opfordrer fagforeninger i relevante brancher:

  • At nægte at bygge våben bestemt til Israel.
  • At nægte at transportere våben til Israel.
  • At vedtage forslag i deres fagforening herom.
  • At handle mod alle medskyldige virksomheder, der er involveret i at implementere Israels brutale og ulovlige belejring.
  • Pres regeringer til at stoppe al militær handel med Israel, og i tilfælde af USA, finansiering til det.

Vi fremsætter denne opfordring, samtidig med at vi ser forsøg på at forbyde og tie alle former for solidaritet med det palæstinensiske folk. Vi beder jer om at udtale jer og handle i lyset af uretfærdigheden, som fagforeninger har gjort historisk. Vi fremsætter denne opfordring i den tro, at kampen for palæstinensisk retfærdighed og befrielse ikke kun er en regionalt og globalt bestemt kamp. Det er en løftestang for befrielsen af ​​alle fordrevne og udnyttede mennesker i verden.

Underskrevet af de Palæstinensiske Fagforeninger.

Se en komplet lister af palæstinensiske fagforeninger der står bag dette opråb.

For mere information om dette opråb kontakt: [email protected]

Andre relevante links:

Begår Israel krigsforbrydelser i Gaza? – 3. Nov 2023.

Kampfly med dansk militært udstyr har i de seneste tre uger bombet Gazastriben – fra 1. Nov 2023.

De ti største danske pensionskasser investerer i virksomheder, der understøtter Israels ulovlige besættelse af Gaza og Vestbredden – fra 2014.

 

Fotoet er af den Græske klub i 3F København, til demonstration d.19/11 2023.