Regeringens beskæftigelsesforslag: Spareøvelse forklædt som forenkling

Enhedslisten har ikke mange rosende ord til overs for regeringens udspil til forenkling af beskæftigelsesindsatsen. Partiet mener, at de få gode initiativer dækker over en spareøvelse, der bare vil føre til mere meningsløs aktivering.

Læs Enhedslisten notat om regeringens forslag.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen siger:

- Det er ikke svært at forudse, hvad resultatet bliver. Der bliver færre penge til de langsigtede, individuelle indsatser i forhold til den enkelte borger. Kommunerne tvinges i stedet til at bruge de færre midler til billige løsninger som virksomhedspraktik og nyttejob, som stort set ikke har nogen beskæftigelseseffekt. Hamsterhjulet kommer til at køre endnu stærkere til glæde for arbejdsgiverne, der får nemmere adgang til gratis arbejdskraft.

- Vi skal en helt anden vej. Vi savner virkelig, at der kommer nogle rettigheder til den enkelte ledige til opkvalificering og uddannelse. Vi savner, at man viser A-kasserne noget tillid, og overlader det til dem, at tage sig af de dagpengeforsikrede, fx. i de første seks måneder. Det er reel forenkling, som kunne frigøre midler til god indsats for den enkelte. Og så savner vi – og mange kommuner med os – at de får tilført de nødvendige midler, så de har råd til at foretage de sociale investeringer, som virkeligt hjælper borgere tilbage til arbejdsmarkedet. Det betaler sig i det lange løb.

BilagStørrelse
Notat om Regeringens forslag.pdf1.4 MB